22 sierpnia 2016

Budyniowe naleśniki


Ostatnio odkryłam w sklepie ze zdrową żywnością coś, co za dzieciństwa mogłam jeść, jeść i jeść bez końca. Otóż moim odkryciem był BUDYŃ :) Ale jak go zjeść teraz? Przecież to skrobia modyfikowana, przecież to dodatek cukru, przecież aby go zrobić potrzebne jest mleko krowie, które unikam.. Tak, więc budyniowy musiałam powiedzieć NIE. Aż do czasu kiedy w BIO sklepie wzięłam do ręki budyń z firmy amylon którego skład to: skrobia kukurydziana BIO i naturalny aromat :) Od razu zakupiłam wszystkie smaki, wparowałam do kuchni i zaczęłam eksperymentować! Ja to ja w końcu ;) Moja pierwsza myśl: Połączę moje dwie ulubione dania z dzieciństwa! No to BUDYŃ i NALEŚNIKI ! I co wyszło? Niebo! Spróbujcie sami :)

Przepis:


  • Jajko
  • białko jajka
  • 35g proszku budyniowego bez cukru (u mnie firma amylon)
  • 20g mąki ryżowej 
  • 100ml mleka roślinnego
  • Olej kokosowy
🔥 Budyń mieszamy z mlekiem,dodajemy jajka i mąkę. Smażymy naleśniki na oleju kokosowym! Podajemy z czym dusza zapragnie! Ja podałam z jogurtem białkowym (jogurt naturalny wymieszany z odzywką białkową) i śliweczkami :)



Smacznego!

/Andzia

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz