Mam nadzieję, że jesteście ciekawi jak go zrobiłam, bo właśnie podzielę się przepisem na to cudeńko!
❀ 2 całe jajka (u mnie w rozmiarze L, z powodu gramatury białek)
❀ 2,5g proszku do pieczenia (1/2 łyżeczki)
❀ 25g kaszy manny (2 łyżki)
❀ 20g budyniu bez cukru o smaku waniliowym (2,5 łyżki)
❀ 1 mała gruszka lub 1/2 dużej
❀ olej kokosowy do smażenia
dodatki u mnie:
1) ❀ twaróg półtłusty ❀ dżem malinowy 100% bez cukru "A to dobre!" ❀ Kiwi ❀ Grejpfrut
2) ❀ truskawki ❀ twaróg półtłusty ❀ dżem wiśniowy 100% bez cukru "A to dobre!" ❀ orzechy laskowe
Sposób wykonania:
Białka i żółtka ubijamy razem do powstania dość fajnej pianki. Dodajemy proszek do pieczenia, kaszę manną i budyń, miksujemy ponownie do momentu uzyskania klejąco-lejącej konsystencji. Naszą gruszeczkę myjemy, obieramy (lub nie, jak kto woli, ale uważam osobiście, że ze skórką dużo lepsze!) i wydrążamy gniazdo nasienne. Kroimy na plasterki i wrzucamy do naszego ciasta. Całość mieszamy. Na rozgrzaną wcześniej patelnię, z łyżeczką oleju kokosowego, wylewamy masę i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut na wolnym ogniu (na indukcji 6, później zmniejszamy do 4). Przewracamy na drugą stronę i zostawiamy na kolejne dwie minutki, tylko do zarumienienia. Gotowego omleciora przekładamy na talerz, dekorujemy wybranymi wcześniej dodatkami i zajadamy!
❀ SMACZNEGO ❀
Mam nadzieję, że przepis i jego fotorelacja przypadły Wam do gustu! Czekam na wariację na temat tego omlecika, ewentualnie komentarzy jak Wam smakował :)
Do następnego kurczaczki.
Dysia.
-> Instagram: @motivationbefitt
-> Snapchat: @motivationbefit
-> Facebook: facebook.com/motivatiobefit
-> ask.fm: @motivationbefitt
-> bloglovin:@Motivationbefit
-> bloglovin:


















Też uwielbiam takie omety
OdpowiedzUsuń